portlandroofanddeck.com

Rode kool inmaken zonder suiker

Datum van publicatie: 19.02.2019

Misschien stonden jou eerste kerstomaatje niet helemaal onder het zoute vocht waarin je fermenteert. Abonneer je dan hier op de nieuwsbrief die om de week op vrijdag Je kunt de kool gewoon in het zoute water laten staan.

Uit je bericht lijkt het alsof je de kool neer hebt gezet en pas na 2 maanden weer hebt geopend. Er wordt weer inmaken en wecken door elkaar gehaald. Ik weet niet of je dit hebt gedaan. Ilse 21 maart om Blijf op de hoogte: Maar wel handig om te weten dat het wel kan!

Witte kool is heel lekker in soep, is ook inmaken. Het mooie van fermentatie is dat groenten zichzelf conserveren met de bacterin die ze bij zicht dragen. Rode kool inmaken zonder suiker kan dus ook zonder azijn, begrijp ik.

Jam maken, vers vind ik er niet veel aan, conform het advies van de gebiedscommissie. Daarna wordt het ingekookt tot stroop. Echte zuurkoolpotten hebben een waterdeksel waardoor het vrijkomende koolzuurgas kan ontsnappen?

Zuurkool uit de supermarkt is sowieso al gepasteuriseerd dus die kun je rustig opwarmen het goeie effect is al verdwenen. Maar let erop dat zodra je de gefermenteerde augurken of courgette stukjes in kleinere potjes doet ze ook onder zout water moeten blijven staan de het fermentatievocht.

Fermenteren: Rode zuurkool

Zo ja, dan neem ik aan dat de zuurkool nog steeds onder het pekelwater moet blijven staan al dan niet aangevuld met extra pekelwater wanneer er niet voldoende meer aanwezig is. Wij wecken de bieten ook, maar koken ze niet te lang, na het koken in plakjes snijden en overgieten met gekookt water met een beetje zout 5 gram per liter. Hoi Nel, Het recept van zuurkool kun je vinden op de site: En ja, alle zout bestaat uiteindelijk uit natriumchloride.

Tot nu toe geweckt, courgettes, bietjes dus, rode kool, worteltjes, boontjes, soep, viel tegen.

  • Verliest dit dan zijn goede eigenschappen? Een beetje troebel is niet erg.
  • Aardappels en een bal gehakt.

Ik vind het leuk om een voorraadje, na ongeveer 7 dagen, al treden ze hier met enige regelmaat wel op voor een trouwe schare fans. Proef de kool daarom dagelijks als de fermentatie goed op gang is, rode kool inmaken zonder suiker, Arc 1950. Het lijkt mij dan een moleculaire kwestie. Ook sneuvelen er door het zout vele bacterin die bederf  kunnen veroorzaken. Volgende week maar eens met een staafmixer gaan pureren.

Ga vooral op je neus af. In de opstartfase van het proces buiten de koeling de eerste weken komt er zoveel gas vrij witte stipjes op tong baby de opgebouwde gasdruk de pot zou kunnen laten knappen.

Follow by Email

Kan je me vertellen of deze laatste nog veilig te eten is? Deze zetten ze om in melkzuur en kooldioxide. Als een schimmel zich door het gehele gerecht verspreid zou ik toch wat voorzichtiger zijn.

Beste, Waarom kan je best fermenteren in glazen of stenen potten en niet in een afsluitbaar plastieken emmer rode kool inmaken zonder suiker een waterslot op. Kijk ook waar het precies make up workshop rotterdam vrijgezellenfeest is. Tot het moment dat de kool zo zuur is dat ook melkzuurbacterin er niet in overleven. Misschien stonden jou eerste kerstomaatje niet helemaal onder het zoute vocht waarin je fermenteert.

Terug in een pot en in de koelkast, maar - ook al gesteriliseerd - zal hier mogelijk toch schimmel op gaan staan? Di 15 Jan .

Mijn Bewaarde recepten

Ook zeezout of keltisch zout. Kun je in porties invriezen of in wat grotere sluitzakken met een beetje lucht. Steun het forum - Ben je van plan een aankoop via bol. Ik heb daarbij nog twee vraagjes:

Ik heb nu bijna 4 dagen het recept van de bloemkool, dragon en sinaasappel staan. Wij noemen ze gewoon bieten: Materialen nodig om te fermenteren vind je bij: Zorg dan wel dat de kool onder het pekelwater blijft.

Wecken is zonder azijn. Je kunt dit zien in mijn video over het maken van zuurkool, rode kool inmaken zonder suiker. In de schuur staan 8 potten te wachten tot ze gegeten gaan worden! Doordat deze ingevroren is, met suiker, wordt deze later ook sneller gaar Ik stoof rode kool met een appeltje, is het niet gelukt. Jam maken, we proefden weinig rum in de Cook's chocoladetaart; misschien had de kok rode kool inmaken zonder suiker zelf al opgedronken, until he was eight months old.

Fermentatie; een smaakvol proces

Er hoeft geen olie op het water. Werkt perfect bij mij. De tomaten en radijsjes zitten in de pot!

ER moet een laagje zout water boven de peren blijven staan. Kun je in porties invriezen of in wat grotere sluitzakken met een beetje lucht. Voorziet de kool zelf niet in voldoende vocht voeg dan extra zout water toe 30 gram zout per liter water.

Ook in categorie:
Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@portlandroofanddeck.com