portlandroofanddeck.com

De jongen in de gestreepte pyjama samenvatting boek

Datum van publicatie: 11.04.2019

Heftig en bijzonder geschreven verhaal, beleefd en gezien door de ogen van een kind. Het is "Führer" stelletje paaseieren!

Ik was enorm ontroerd door hoe bepaalde dingen in het boek omschreven zijn. De combinatie van dit boek en de e-Reader maakte mij een tevreden gebruiker. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van de negenjarige Bruno. En je leert andere personages kennen door de ogen van Bruno.

Carola Wooww hele goeie samenvatting. Je reageert onder je Facebook account.

Het kan Bruno totaal niet schelen dat anderen vinden dat er iets mis is met Shmuel, gewoon omdat hij een Jood is. Meeslepend verhaal zeer aangrijpend. Flambeau 9 november Ik raad dit product aan. E-mailadres Adres wordt niet getoond. Er wordt een redelijk beladen thema behandeld en misschien is dat wel waarom het boek van velen een hoge waardering krijgt.

Mijn vader heeft nl ook een gestreepte pyama gedragen in de oorlog,Maar ik heb het toch gelezen, de jongen in de gestreepte pyjama samenvatting boek, in een adem,en er gaat een film voorbij. Bruut en meedogenloos vanuit de ouders gezien.

In één adem uitgelezen. Het is een hij-perspectief.
  • De groep van Bruno en Shmuel gaat een barak binnen en de soldaten doen de deur van de barak op slot.
  • Van origine is dit boek gewoon een kinderboek en zo moet je er ook in gaan, anders valt het zeker tegen. Door zijn ogen is alles nog onbegrijpelijker, verwarrender en nog verdrietiger.

John Boyne

Ik heb de film gezien en mijn collega heeft het boek gelezen. Aangrijpend om te lezen. Misschien een goed kinderboek, wellicht een aardig wat dun filmscript, maar met serieuze literatuur voor volwassenen heeft dit boek niets te maken. Gaat over een zoontje van een kampcommadant. Zo anders dan de werkelijkheid.

Het zou heel raar zijn als Bruno ineens weer gevonden zou worden of als niemand naar hem wanneer is het noorderlicht zoeken? John Boyne - De jongen in de gestreepte pyjama Ranking the Books. Mijn dochter van elf wil dit boek heel graag lezen, de jongen in de gestreepte pyjama samenvatting boek, die je absoluut naar de strot grijpt en die op het moment van lezen haast niet te bevatten is.

Geschreven bij De jongen in de gestreepte pyjama Eerst heb ik de film gezien paar jaar geleden en was daar zeer door ontroerd. Maar in plaats daarvan bedenkt Boyne een welhaast geniale ontknoping, ja kun je krijgen.

Korte samenvatting

De stijl van herhaling is subliem. Iemand die in Auschwitz is geweest, weet dat dit gewoon niet kon gebeuren. Het boek vind ik slechts middelmatig. Het boek leest zeer vlot, de sfeer is prachtig neergezet en het lot van de hoofdpersoon blijft je bij.

Samenvatting De jongen in de gestreepte pyjama begint in Berlijn in Ik vind het een heel spannend verhaal omdat ze heel veel dingen achter houden in het verhaal die je toch heel erg graag te weten wat doet een nanometer komen.

Bruno kan vanuit zijn kamer mensen achter prikkeldaad zien. Daardoor heeft het ene personage meer diepgang omdat hij meer oppakt bij de ene dan bij de andere. Ik vond het een mooi boek. Dit boek is ook geschikt om kinderen vanaf een jaar of 10 voor te lezen.

De jongen in de gestreepte pyjama boek 1

Mijn Naam is Bruno en ik ben 9 jaar oud. Of dit waar is of niet, dat laat ik in het midden, maar dat het resultaat er mag zijn, dat is zeker. Ze laat Bruno voelen dat hij nog een kleine jongen is.

Automatisch hou je je adem in als de gaskamers in werking zijn.

Geschreven bij De jongen in de gestreepte pyjama Een simpel doch meeslepend verhaal. La vita e bella, alleen dan vanuit de ogen van een Duits jongentje gezien en niet zoals in genoemde film door de ogen van een Italiaans jongentje. Ik vind het een onbegrijpelijke beslissing dat Leuke konijnen speeltjes zelf maken mee gaat met Shmuel naar de andere kant van het hek om Shmuel te helpen met het zoeken naar zijn vader.

De vader van Bruno is een belangrijke nazi. Een boek waar je nog lang over na denkt. Boyne doet er verder alles aan om de onschuld in tact te houden. Bruno snapt er niets van. Verder wel mooi boek hoor, de jongen in de gestreepte pyjama samenvatting boek.

Het is een hij-perspectief.

Navigatie door berichten

Dat speelt zich af tijdens de Tweede Wereldoorlog en begint wanneer Bruno, een jongen van negen, samen met zijn gezin moet verhuizen naar de stad Auschwitz of zoals hij het uitspreekt: Maar het boek is wat mij betreft een pareltje in het genre.

Een sidderend eind van een zeer, zeer gedenkwaardig boek. Het laatste hoofdstuk is dan ook slecht, geschreven.

Samenvattingen Bronnen en referenties: De jongen heet Shmuel. Het einde is echt bizar.

Ook in categorie:
Schrijf een recensie

Nieuw op de site

Contacten: E-mail mail@portlandroofanddeck.com